Tarih: 18.02.2026 12:19

Kozan'da öğrenciler Ramazan'ı ilahilerle karşıladı

Facebook Twitter Linked-in

Manevi Coşku Okuldan Sokağa Taşındı

Adana'nın Kozan ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Maarif'in Kalbinde Ramazan" etkinlikleri çerçevesinde, İnkılap İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Ramazan ayının gelişini ilahiler okuyarak kutladı. Kozan Belediyesi Ebulfeyz Elçibey Kültür ve Sanat Merkezi öncülüğünde oluşturulan 24 kişilik ilahi korosu, ilk performansını okulda sergiledi.

Tarihi Camide İlahi Sesi

Öğrenciler, okulun ardından ilçenin 6 asırlık ibadethanelerinden Hoşkadem Camisi'ne giderek burada da ilahi okudu. Öğrencilerin bu anlamlı davranışı, çevredeki vatandaşlar tarafından büyük beğeni ve takdirle karşılandı.

Öğrencilerden Heyecanlı İfadeler

Ramazan'a kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, koro çalışmalarıyla hem manevi atmosferi hissettiklerini hem de bu coşkuyu sokaklara taşımanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Öğrenci Mahinur Keçeç, Ramazan'ın gelişinden dolayı çok heyecanlı olduklarını ve koroda yer almaktan gurur duyduğunu söylerken, Esma Sultan Göral da Ramazan sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Öğretmen ve Yetkililerden Tebrikler

Kozan Belediyesi Ebulfeyz Elçibey Kültür ve Sanat Merkezi Ritim Öğretmeni Mustafa Güleç, "Öğrencilerimizin Ramazan ayının manevi coşkusunu yaşamaları ve yaşatmaları için böyle bir koro oluşturduk" dedi. Hoşkadem Camii İmam Hatibi Faruk Erkay, caminin tarihi ve manevi önemine dikkat çekerek öğrencileri tebrik etti. İnkılap İlkokulu Müdürü Umut Gül ise öğrencilerine teşekkürlerini iletti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB