2025-2026 sezonunu Türkiye Şampiyonu olarak tamamlayan ve Balkan Şampiyonası'nda ülkemize üçüncülük madalyası kazandıran Niğde Belediye Gücü Spor Kulübü'nün milli kayakçısı Ebru Tuncer, bu büyük başarılarının ardından Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'i ziyaret etti. Niğde'yi ve Türkiye'yi kış sporlarında başarıyla temsil eden Tuncer, peş peşe şampiyonluklarla büyük bir gurur yaşattı.
Kayak (Biathlon) branşındaki üstün performansıyla dikkat çeken Ebru Tuncer, son altı yılda beş kez Türkiye Şampiyonu ve bir kez de Türkiye ikincisi oldu. Bireysel başarısının yanı sıra kulübünü de zirveye taşıyarak, Niğde Belediye Gücü Spor'a Türkiye şampiyonluğunu getirme başarısını gösterdi.
Başarılarını uluslararası arenaya da taşıyan milli sporcu, 04-08 Şubat 2026 tarihlerinde Romanya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda sekiz ülkeden yetmiş sporcu arasından sıyrılarak üçüncü oldu. Tuncer, geçtiğimiz yıl da aynı organizasyonda üçüncülük elde etmiş, bu istikrarlı performansıyla kente ve ülkeye büyük sevinç yaşatmıştı.
Şampiyon sporcuyu makamında ağırlayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ebru Tuncer'i ve antrenörünü tebrik etti. Başkan Özdemir, "İlimizde spor denince maalesef akla genellikle sadece futbol geliyor. Ancak futbol dışında da böylesine başarılı gençlerimizin olması bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bizler bu başarılı gençlerimizi her branşta destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz" diyerek sporculara verilen desteğin süreceğini vurguladı.