Tarih: 08.01.2026 22:21

Muş'ta kar nedeniyle okullar 1 gün tatil

Facebook Twitter Linked-in

Hava Koşulları Eğitimi Durdurdu

Muş genelinde etkisi beklenen yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ riski nedeniyle 9 Ocak Cuma günü için eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının öğrenci ve personel güvenliği için risk oluşturduğu bildirildi.

Kapsamlı Bir Tatil Kararı

Alınan karara göre, 9 Ocak 2026 Cuma günü il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversiteler hariç) eğitim durduruldu. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan hamile, engelli, ağır kronik hastalığı bulunan personel ile küçük çocuğu olan kadın personel de bir gün idari izinli sayılacak.

Vatandaşlara Uyarı ve Takip

Yetkililer, vatandaşları beklenen yoğun kar, buzlanma ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Meteorolojik gelişmelerin yakından izlendiği ve gerekli durumlarda yeni açıklamaların yapılacağı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB