Akreditasyon Süreci Başarıyla Tamamlandı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Mühendislik Fakültesi'nde, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yürütülen akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri aşaması başarıyla sonuçlandı. Üniversite, kalite odaklı eğitim anlayışıyla lisans programlarının akreditasyon çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Üç Günlük Yoğun Değerlendirme
MÜDEK heyeti, 16-18 Şubat 2026 tarihleri arasında fakültede gerçekleştirdiği saha ziyaretleri kapsamında üniversite yönetimi, akademik ve idari personel, öğrenciler ve sektör temsilcileriyle bir dizi görüşme yaparak mevcut eğitim çalışmalarını yerinde inceledi. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen MÜDEK, program değerlendirmelerini bu ziyaretlerle tamamladı.
Rektör Özölçer'den Kalite Vurgusu
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kökleri 1924'te kurulan Yüksek Maden Mühendis Mektebi'ne dayanan üniversitenin kalite kültürünü sürekli geliştirdiğini belirtti. Özölçer, "Mühendislik Fakültemizdeki nitelikli eğitim sistemimizin tescillenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmaların saha aşamasının tamamlanmasından memnuniyet duyuyorum. Bu değerlendirmeler, programlarımızın kalitesini sürdürmek ve mezunlarımızın rekabet gücünü artırmak için kritik öneme sahiptir" dedi.
Güçlü Yönler ve Hedefler Belirlendi
Rektör Özölçer, akreditasyon sürecinin programların güçlü yanlarını ve gelişim alanlarını ortaya koyduğunu, bu sayede eğitim kalitesini daha da ileri taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Sürece katkı sunan MÜDEK değerlendiricilerine ve tüm üniversite personeline teşekkür eden Özölçer, çalışmalarında kolaylıklar diledi.