İstanbul'da altı sene önce beden eğitimi öğretmenliği okurken geçirdiği motosiklet kazası, 27 yaşındaki Zeynep Dalkılıç'ın hayatını değiştirdi. Kaza sonucu omurilik felci geçiren ve tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelen Dalkılıç, uzun tedavi sürecinin ardından Adana'da basketbolla yeniden hayata tutundu.
Zorlu süreçten sonra, üç yıl önce bir tavsiye üzerine Beta Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü'ne giden Zeynep, burada tekerlekli sandalye basketbol takımına katıldı. Antrenör ve arkadaşlarının desteğiyle bu sporda başarı yakalayan Dalkılıç, Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 1. Ligi'nde takımına katkı sağlamaya başladı.
Yaşadığı süreci anlatan Zeynep Dalkılıç, "Kendi motosikletimle İstanbul'da kaza geçirdim ve omurilik felci oldum. Ruhumu alıp sanki başka bir bedene koymuşlar gibi hissediyorum. Öyle hareketli bir hayattan böyle bir duruma geçmek çok zordu" dedi. Spor yapma fikrinin başlangıçta aklına gelmediğini, ancak üç yıldır basketbol oynamanın güzel bir tecrübe olduğunu ifade etti.
Zeynep Dalkılıç'ın en büyük hayali, bireysel bir sporda olimpiyatlara katılmak. Bu hedef doğrultusunda okçuluk sporuna da başlayan Dalkılıç, "Her zaman hayalim olimpiyatlara gidip kürsüde olmaktı. Tekerlekli sandalye kullanmıyorken nasip olmadı ama şu an böyle bir yola girdim, bu süreçten vazgeçmek istemiyorum" şeklinde konuştu.
Engellilerin yaşadığı zorluklara değinen Dalkılıç, "Vücudumun 4'te 3'ünü kullanamıyorum ve bu şekilde var olmak zorundayım. Zor olduğunu biliyorum ama imkansız olmadığını biliyorum. Size kim engel olmak isterse istesin, siz kendinize engel olmadığınız sürece bunu kimse başaramaz" mesajını verdi.
Zeynep Dalkılıç, sponsorluk iş birliği için düzenlenen bir imza töreninde, Dünya Supersports Şampiyonu ve KNN54 Riders'ın kurucusu Kenan Sofuoğlu ile tanıştığını belirterek en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini anlattı.