Tarih: 24.08.2025 13:04

Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı’nın yıl dönümü Kilis’te kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Kilis'te, Mercidabık Zaferi'nin 509'uncu, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ise 9'uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Merkeze bağlı Yavuzlu köyünde düzenlenen törene Kilis Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Ersin Özbalcı ve Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Yaşar katıldı. Vali Yardımcısı Demirbilek, Garnizon Komutanı Özbalcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar'ın çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışıyla devam etti. Törende şiirler okundu, halk oyunları sergilendi, ok gösterisi yapıldı.

"Tarihimizin iki dönüm noktasını aynı günde yad ediyoruz"
Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nı aynı gün anmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kilis Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, "Bugün, tarihimizin iki önemli dönüm noktasını aynı günde yad etmenin gururunu yaşıyoruz. Bundan 509 yıl önce, 24 Ağustos 1516'da, Yavuz Sultan Selim Han'ın önderliğinde kazanılan Mercidabık Zaferi, sadece Osmanlı tarihinin değil, aynı zamanda bölge ve dünya tarihinin de yönünü değiştirmiştir. Bu zaferle birlikte kutsal beldeler Mekke ve Medine'nin yolu açılmıştır. Böylece Türk milleti, İslam dünyasının lideri olma sorumluluğunu üstlenmiş ve üç kıtaya adalet, merhamet ve huzur götürmüştür" dedi.
Aradan yüzyıllar geçmesine rağmen 24 Ağustos'un ruhunun bugün de canlı olduğunu vurgulayan Demirbilek, "24 Ağustos 2016 tarihinde, devletimizin bekasına, milletimizin güvenliğine, hudutlarımızın selametine kasteden terör odaklarını bertaraf etmek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı, tarihimizin altın sayfalarında yerini almıştır. Harekâtımız, terör örgütlerine ağır darbeler vurmuş, sınırlarımızın güvenliğini teminat altına almış, milyonlarca mazlumun nefes almasına vesile olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Mercidabık'ta ortaya konan irade, Fırat Kalkanı'nda yeniden hayat buldu"
Sözlerinin devamında Demirbilek, "Mercidabık'ta atalarımızın ortaya koyduğu irade ve cesaret, Fırat Kalkanı'nda da Mehmetçiğimizin kararlılığı ve fedakârlığıyla yeniden vücut bulmuştur. Bu iki hadise bize bir kez daha göstermektedir ki Türk milleti tarih boyunca her şartta vatanını, milletini ve değerlerini korumayı bilmiş, gerektiğinde canı pahasına mücadele etmekten asla geri durmamıştır" şeklinde konuştu.
Şehit ve gazileri anarak sözlerini tamamlayan Vali Yardımcısı Demirbilek, "Bugün bizlere düşen görev bu şanlı zaferlerin mirasını geleceğe taşımak, ülkemizin birlik ve beraberliğini her daim korumak, sınırlarımızın ötesinde de barış ve huzurun teminatı olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük komutan Yavuz Sultan Selim Han başta olmak üzere Mercidabık'ta cenk eden ecdadımızı ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda canlarını bu vatan uğruna seve seve feda eden şehit binbaşımız Bülent Albayrak ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, Mercidabık Zaferi'nin ev sahibi olan Kilisli hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum" diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB