Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaklaşık 10 gündür çöp toplama hizmetinin aksadığı bildirildi. Köy meydanlarında ve sokak aralarındaki konteynerler dolup taşarken, biriken atıkların çevreye yaydığı kötü koku vatandaşları rahatsız etmeye başladı.
Çöplerin uzun süredir alınmadığını ifade eden köylüler, biriken atıkların hem ciddi bir görüntü kirliliğine yol açtığını hem de halk sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi. Özellikle sokak hayvanlarının çöpleri dağıtmasıyla sorunun daha da büyüdüğü belirtildi.
Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerden bir an önce müdahale ederek soruna kalıcı bir çözüm bulmasını talep ediyor. Çöp yığınlarının artık dayanılmaz bir hal aldığı ifade ediliyor.