Tarih: 03.01.2026 13:01

Mazıdağı'nda Kar Seferberliği: Yollar Tek Tek Açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ulaşım Durma Noktasında

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının yarım metreyi bulmasıyla birçok yol trafiğe kapandı.

İlk Dakikalarda Teyakkuz

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mazıdağı genelinde kar yağışının başladığı ilk dakikalardan itibaren teyakkuza geçti. Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki "Karla Mücadele Ekipleri", dondurucu soğuk ve sisli havaya rağmen iş makineleriyle sahaya indi. Gece boyunca süren mesaiyle, karın kapattığı grup köy yolları ve mahalle bağlantıları yeniden ulaşıma kazandırıldı.

Buzlanmaya Karşı Önlem

Belediye ekipleri, sadece yolları açmakla kalmayıp buzlanma riskine karşı yoğun bir tuzlama ve solüsyon çalışması yürütüyor. Özellikle Mazıdağı'nın dik rampalı ve keskin virajlı coğrafyasında, bu titiz çalışma sayesinde olası kazaların önüne geçiliyor.

Öncelik Hasta Nakli Yollarında

Ekipler, vardiyalı sistemle gece gündüz demeden kar küreme çalışmalarını sürdürürken, hasta nakli ve temel ihtiyaç sevkiyatı yapılan güzergahlar öncelikli olarak açık tutuluyor. Teknolojik donanımlı kar küreme araçları ve iş makineleriyle en zorlu arazi şartlarına dahi müdahale ediliyor.

24 Saat Hazır Bekleyiş

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yağışların devam etme ihtimaline karşı ekiplerin stratejik noktalarda hazır kıta bekletildiğini bildirdi. Vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için koordinasyon merkezinin 24 saat boyunca gelen ihbarları değerlendirdiği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB