Tarih: 30.12.2025 09:03

Manisa'da 3 Günde 594 Motosiklet Sürücüsüne Ceza

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Denetim ve Geniş Katılım

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilçe trafik birimleri, 26-28 Aralık 2025 tarihleri arasında "Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Denetimi" gerçekleştirdi. İl genelinde 32 ekip ve 68 personelin katılımıyla yapılan operasyonda, toplam 1.790 araç ve sürücüsü kontrol edildi.

Yaygın İhlaller ve Uygulanan İşlemler

Yapılan kontrollerde, kusurlu görülen 594 araç ve sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında işlem uygulandı. Denetimlerde en çok plaka eksikliği, muayenesiz araç kullanımı, ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanma, yaya yollarında motosiklet sürme ve kask takmama gibi ihlaller tespit edildi.

Kask İhlali Başı Çekiyor

En fazla ceza, kask kullanmayan sürücülere kesildi. Sadece bu ihlalden 350 sürücüye işlem yapıldı. Tüm maddelerden toplamda 1 milyon 868 bin 440 lira idari para cezası uygulandı. Denetimler kapsamında ayrıca 34 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB