Tarih: 05.03.2026 12:44

Bağcılar'da Kuba Camii'nin temeli atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kentsel Dönüşümde Yeni Bir Adım

Kentsel dönüşümün başarıyla yürütüldüğü Bağcılar'da, yenilenen son yapı Kirazlı Mahallesi'ndeki Kuba Camii oldu. Riskli olduğu tespit edilen caminin yıkımının ardından, yeni binanın temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Yöneticilerden Taahhüt

Temel atma töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, hayırlı bir işe imza attıklarını belirterek caminin kısa zamanda yükseleceğini ifade etti. Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız ise, belediye olarak riskli camilerin proje, yıkım ve hafriyat süreçlerini yürüttüklerini açıkladı. Yıldız, "45 camiyi daha belirli periyotlarla kentsel dönüşümle ilçemize kazandıracağız. Süreci cami derneğimizle birlikte takip ediyoruz" dedi.

Modern ve Geniş Bir İbadet Alanı

Toplam 1416 metrekarelik bir alana inşa edilecek olan Kuba Camii'nde bodrum kat, zemin kat, mahfil katı ve harim alanı bulunacak. Zemin katta mescit ve abdesthaneler yer alacak. İnşaat tamamlandığında, camide aynı anda 759 kişi ibadet edebilecek.

Geniş Katılımlı Tören

Temel atma törenine Bağcılar İlçe Müftüsü Ömer Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Mikail Çakır, meclis üyeleri, birim müdürleri, din görevlileri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Konuşmaların ardından ilçe yöneticileri, caminin temeline ilk harcı koymak için birlikte butona bastı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB