Meteorolojik uyarıların ardından Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde etkili kar yağışı başladı. Kartepe'nin bazı bölgelerinde hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşerek kışın sert yüzünü gösterdi.
Hava sıcaklığının -6 derece olarak ölçüldüğü Kuzuyayla bölgesinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Zirvelerde etkisini daha da artıran yağış, bölgeyi beyaz bir örtüyle kapladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sürücülere buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.
Kocaeli Valiliği, kar yağışı nedeniyle tüm ilçelerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verdi. Aynı zamanda, toplam bin 200 personel ile 354 araç ve iş makinesi eşliğinde tüm ilçelerde ekipler hazır bekliyor.
Merkezde yağışın başlamasıyla birlikte ekipler, ana arterler başta olmak üzere bağlantı yolları ve kritik güzergâhlarda anında müdahaleye başlayacak. Karayollarında güvenli ulaşım için tüm önlemler alınıyor.