Kırşehir'de yeni yıl güvenlik tedbirleri kapsamında 31 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında toplam 2 bin 253 güvenlik personeli görev yapacak. Personel dağılımında bin 113 jandarma ve bin 140 emniyet birimi yer alırken, 46 kişilik Jandarma Hazır Kuvveti de operasyonlarda hazır bulunacak. Denetim ve devriye faaliyetleri için 732 ekip ve yaya devriyesi sahada konuşlandırılacak. Bu kapsamda 274 jandarma timi, 296 emniyet ekibi ve 162 yaya devriyesi görev alacak.
Yeni yıl sürecinde il genelinde kullanılacak 289 aracın 143'ü jandarma, 146'sı ise emniyet birimlerine tahsis edildi. Güvenlik uygulamalarında teknolojik altyapı önemli bir rol oynayacak; 321 KGYS ve PTS kamera noktası üzerinden kesintisiz takip sağlanacak. Jandarma sorumluluk bölgelerinde ise 232 ayrı uygulama noktasında denetimler artırılacak.
Tedbirler çerçevesinde istihbarat, KOM, TEM ve JASAT birimleri de eş zamanlı olarak görev yapacak, böylece kent genelinde koordineli ve kapsamlı bir güvenlik ağı oluşturulacak.