Dağda Kaybolan Yaşlı Kadın İçin Arama Başladı
Antalya'nın Serik ilçesinde küçükbaş hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kaybolan 80 yaşındaki Ayşe Şahin, jandarma ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda bulundu. Hasdümen Mahallesi'nde yaşanan olayda, akşam saatlerine kadar eve dönmeyen Şahin'in oğlu Mesut Şahin, İlçe Jandarma Komutanlığı'na kayıp ihbarında bulundu.
Kayalıklar Arasında Sıkışmış Halde Bulundu
İhbar üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucunda Ayşe Şahin, evinin yaklaşık 3 kilometre uzağındaki Gölcük mevkisinde, sarp ve kayalık bir alanda düştüğü yerde kayaların arasında sıkışmış halde bulundu. Ekiplerin yaklaşık bir saat süren müdahalesinin ardından çıkarılan yaşlı kadın, ambulansla Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sağlık Durumu İyi, Ayaklarında Kırık Var
Hastanede tedavi altına alınan Ayşe Şahin'in sağlık durumunun iyi olduğu, ancak düşmeye bağlı olarak ayaklarında kırıklar tespit edildiği öğrenildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
"Komşular Dinlemedi, Keçilerini Çok Seviyor"
Oğlu Süleyman Şahin, annesinin keçilerini çok sevdiğini belirterek olayı anlattı: "Dün öğleye doğru keçilerini otlatmaya dağa gidiyor. Komşularımız engel olmaya çalışmış ama dinlememiş. Gittiği yer çok uçurum ve sarp bir bölge. Akşam gelmeyince aramaya başladık. Sabah ekipler arama yaparken bir asker elbise parçası buldu. Bana ait olup olmadığını sordu, ben de 'evet' deyince 'Ayşe teyze' diye seslendi. Annem de 'ey' diye cevap verdi."
Bir Gün Boyunca Kayalıklar Arasında Kaldı
Süleyman Şahin, annesinin yaklaşık bir gün boyunca kayaların arasında sıkışmış halde kaldığını ve geceyi orada geçirdiğini söyledi. Şahin, "Sağlık durumu iyi, bilinci yerinde. 'Ben böyleyim' diyerek espri yaptı, bizi güldürdü" ifadelerini kullandı.