Tarih: 02.03.2026 13:15

Kayseri'de 1 ayda 95 kişiye terörden işlem

Facebook Twitter Linked-in

Bir Aylık Yoğun Operasyon

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz 1 ay içerisinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 95 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı.

Farklı Örgütlere Yönelik Çalışmalar

Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1-28 Şubat tarihleri arasında operasyonlar düzenledi. Ekipler, dini istismar eden terör örgütlerine yönelik soruşturmalarda 5, FETÖ terör örgütü soruşturmaları kapsamında 72, PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 1 kişi hakkında işlem yaptı.

Risk Analizinden Çıkan Sonuçlar

Ekipler Büro Amirliği ve Risk Analiz Büro Amirliği'nce yapılan çalışmalarda ise 17 kişi hakkında işlem gerçekleştirildi. Böylece 1 aylık süreçte toplamda 95 kişiye yasal işlem uygulandı.

Kararlı Mücadele Vurgusu

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, terör örgütleriyle mücadelenin hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, toplumun tüm katmanlarıyla ve diğer kurumlarla koordinasyon içinde, halkın huzuru ve devletin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmaların kararlılıkla devam ettiği ve gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB