Prof. Dr. Ahmet Kavas, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi İrfan Meclisi'ne konuk olarak, Afrika'nın dünü, bugünü ve yarınına dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Afrika Araştırmacıları Derneği (AFAM) Başkanı, Senegal ve Çad Eski Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Afrika coğrafyasındaki tecrübelerini paylaşarak, Türkiye'nin bölgede üstlendiği hem stratejik hem de gönül temelli misyonunun altını çizdi. Kavas, 21. yüzyılın kıtası olarak nitelendirdiği Afrika'nın Türkiye için önemini vurguladı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.
TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, geniş katılımla gerçekleşen programda değerli konuların ele alındığını belirterek, "İrfan Meclisimizde Prof.Dr. Ahmet Kavas hocamızı ağırladık. Afrika tarihini, Türklerin Afrika'daki izlerini ve günümüzde emperyal ülkelerin Türkiye ile ekonomiden eğitime kadar çeşitli alanlardaki mücadelesini dinledik" dedi ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, AGV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, EBB Kültür Daire Başkanı Ergün Engin'in yanı sıra çok sayıda akademisyen, bürokrat, gazeteci ve kültür insanı iştirak etti.
Afrika üzerine derinlikli konuşmaların ardından program, Erzurum gazellerinin okunmasıyla son buldu.