Tarih: 31.12.2025 18:52

Kastamonu'da DEAŞ Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Eş Zamanlı Baskınlar

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütünün deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Müşterek çalışmalar kapsamında, il merkezinde 3 ve İhsangazi ilçesinde 1 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Gözaltılar ve Aramalar

Operasyonlar sırasında 3 ikametgâh ve 1 iş yerinde arama yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildi.

Adli Kararlar

Adli makamlardaki işlemler sonucunda, şüphelilerden A.S. ve G.S.S. tutuklanma kararı çıktı. E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir diğer şüpheli ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Jandarmanın Operasyonu

Öte yandan, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de DEAŞ terör örgütüne yönelik benzer çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi ve işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB