Erzurum'un Aşkale ilçesinde gece boyunca etkisini artıran yoğun kar yağışı, ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Bu olumsuz koşullara karşı Aşkale 121. Karayolları ekipleri, yolların kapanmaması için hemen seferber oldu.
Yoğun kar yağışıyla birlikte ekipler, yolların ulaşıma kapanmaması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Akşam saatlerinde başlayan bu kritik çalışmalar aralıksız devam ediyor.
İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde ise yer yer 1 metreye yakın kar yağdığı öğrenildi. Özellikle Tepebaşı, Kopdağı ve İspir ayrımı - Rize kent arası gibi önemli geçit ve güzergâhlarda çalışmalar yoğunlaştı.
Yetkililer, sürücüleri buzlanma ve tipi riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karayolları ekiplerinin, yolların açık tutulması için mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.