Düzce'de ticari araçlar için 15 Kasım'da başlayan kış lastiği zorunluluğuna rağmen, birçok sürücü değişim işlemini kar yağışına kadar erteledi. Bu durum, karın başlamasıyla birlikte lastik servislerinde yoğunluğa ve uzun kuyruklara neden oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren artan talep, ustaları zorlarken, bazı sürücüler de mağduriyet yaşadı.
Ustalar, kış lastiği bulunmayan araçların hem sürücünün can güvenliği hem de genel trafik akışı için risk oluşturduğuna dikkat çekti. Sürücülerin, olası kazaları önlemek ve trafiğin aksamaması için bu zorunlu uygulamayı ihmal etmemeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundular.
Lastik servisi müdürü Ümit Sel, vatandaşların genellikle "kış lastiği" kavramını yanlış anladığını, onu sadece "kar lastiği" olarak değerlendirdiğini söyledi. Sel, "Beklenen kar yağışı nihayet başladı. İnsanlarımız lastiği kar yağdığı için takmaya başladı. Bilinmesi gereken en önemli nokta; kış lastiğinin sadece kar yağdığında değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren takılması gerektiğidir" diyerek doğru zamanlamanın önemini vurguladı. Bu kurala uyulmasının, son dakika yoğunluğunu ve yaşanan mağduriyetleri önleyeceğini ifade etti.