Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, hava sıcaklığının 3, deniz suyu sıcaklığının ise 9 derece olduğu bir günde, 54 yaşındaki Saim Gürel soğuğa meydan okudu. Yeni yılın ilk gününü kar altında denize girerek karşılayan Gürel, bu alışılmadık geleneğini sürdürdü.
Önce karların üzerine uzanarak soğuğa vücudunu alıştıran Gürel, ardından dondurucu deniz sularına kulaç attı. Arkadaşları, bu cesur anları kalın kıyafetlerle sahilden izlerken, aynı zamanda cep telefonlarıyla görüntüledi.
Geçen kış da benzer bir yüzme performansı sergilediğini belirten Saim Gürel, 2026 yüzme sezonunu bu şekilde kar altında açtığını ifade etti. Bu alışılmadık eylem, soğuk hava koşullarında gerçekleştirilen kişisel bir dayanıklılık gösterisi olarak kayıtlara geçti.