Menü GÜNCEL VE  DOĞRU HABERİN ADRESİ; 'KAYSERİ GÜRHABER'
Tarih: 23.03.2026 11:48
Kahramanmaraş’ta yaban keçileri görüntülendi

Kahramanmaraş’ta yaban keçileri görüntülendi

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş'ta dağlık bölgelerde yaşayan yaban keçileri görüntülendi.
Kahramanmaraş'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerinin yürüttüğü koruma ve denetim çalışmaları yaban hayatına olumlu yansımaya devam ediyor. İl genelinde gerçekleştirilen en son sayımda yaban keçisi popülasyonunun bin 100'e ulaştığı belirlendi.
Yaban keçilerinin özellikle Elbistan'daki Şar Dağı başta olmak üzere Ekinözü, Nurhak, Afşin dağlarının yanı sıra Engizek Yaylası, Başkonuş mevkii, Berit ve Düldül dağları gibi yoğun olarak görüldüğü bildirildi. Sarp ve kayalık alanları yaşam alanı olarak tercih eden keçiler, bu bölgelerde yetişen doğal bitkilerle beslenerek yaşamlarını sürdürüyor. Keçilerin, bölgedeki zorlu şartlardaki yolculukları dron ile görüntülendi.
Özel fiziki yapıları sayesinde engebeli ve kayalık arazilere kolaylıkla uyum sağlayabilen yaban keçileri, yoğun kar örtüsünün bulunduğu zorlu kış şartlarında dahi hayatta kalabiliyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB