Tarih: 19.02.2026 17:08

İznik Belediye Başkanı Batı Trakya'da Temaslarda Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Diplomatik Ziyaret ve Kültürel Bağlar

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesine gerçekleştirdiği ziyarette Gümülcine ve İskeçe'de çeşitli temaslarda bulundu. Başkan Usta, bölgenin ortak hafıza ve kadim kültürün kıymetli bir parçası olduğunu vurguladı.

Konsolosluk ve Dini Liderlerle Görüşmeler

Ziyaret kapsamında Gümülcine Başkonsolosluğu'nu ziyaret ederek Başkonsolos Aykut Ünal ile bir araya gelen Usta, bölgedeki gelişmeleri ve iş birliklerini değerlendirdi. Ayrıca Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa'yı ziyaret ederek hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Tarihi Dernekler ve Yerel Yönetim Teması

Başkan Usta, 1928 yılında kurulan Gümülcine Türk Gençler Birliği ile 1927 yılında kurulan İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret ederek Başkan Sedat Hasan ve Kerem Abdurrahimoğlu'na teşekkür etti. İskeçe'ye bağlı Mustafçova (Myki) Belediye Başkanı Av. Ahmet Kurt ile de yerel yönetimler düzeyinde iletişimi artırma konularını görüştü.

Ekonomik İş Birliği Fırsatları

Ziyaretin önemli bir ayağını ekonomik temaslar oluşturdu. İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marianthi Maliaroudaki ile görüşen Usta, İznik ile İskeçe arasında turizm, tarım ve el sanatları alanlarında iş birliği imkânlarını ve ortak AB projelerini ele aldı. Başkan Usta, karşılıklı saygı ve iyi komşuluk anlayışıyla bağları güçlendireceklerini ifade etti.

Teşekkür ve İleriye Dönük Mesaj

Ziyaretin hazırlanmasında emeği geçen İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Türkmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Nurettinoğlu'na teşekkür eden Başkan Usta, Batı Trakya'nın bir gönül coğrafyası olduğunu belirtti. Bölgedeki soydaşların huzur içinde, eşit haklarla ve kültürel değerlerini özgürce yaşatmaları temennisinde bulunarak, İznik'ten Batı Trakya'ya uzanan gönül köprülerini diri tutma sözü verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB