Tarih: 26.12.2025 13:24

İznik'te Kaçak Kazı Operasyonu: 2 Kişi Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Operasyon Ormanlık Alanda Gerçekleşti

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Tacir Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, kaçak kazı yapıldığına dair alınan ihbar üzerine harekete geçen İznik Jandarma ekipleri, bölgede bir operasyon düzenledi. Operasyon neticesinde, arazide kaçak kazı yaptığı iddia edilen 2 şahıs suçüstü yakalandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Yapılan operasyonda, şüphelilerle birlikte kaçak kazıda kullanıldığı belirtilen 1 adet jeneratör ve 1 adet kırıcı delici matkap ele geçirildi. Olayla ilgili gerekli adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, kültürel ve tarihi mirasın korunması amacıyla kaçak kazılara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bir kez daha vurguladı. İznik gibi tarihi öneme sahip bir bölgede bu tür eylemlerin önlenmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB