Adana'da son iki ayda etkili olan yağışlar, Seyhan Baraj Gölü'nde doluluk oranını yüzde 75'e ulaştırdı. Artan su seviyesi nedeniyle baraj kapakları açılırken, kuru dereye dönen Seyhan Nehri'ndeki su seviyesindeki değişim dron ile görüntülendi.
Adana'da son iki ayda 1 yıl 3 aylık yağmur yağdı. 27 Aralık 2025 günü çekilen görüntülerde nehir yatağının büyük bölümü kuruyken, 24 Şubat 2026 tarihinde çekilen görüntülerde nehrin tamamen suyla kaplandığı gözlendi. İki ayda yaşanan bu değişim vatandaşları sevindirdi.
Bazı vatandaşlar nehir kenarında yürüyüş yapıp baraj kapaklarından akan suyun önünde özçekim yaptı. Yüksel Özbulun, "Son zamanlarda hiç bu kadar su görmedik. Daha önce hiç yoktu. Nehir kuruydu. Yağmurdan dolayı suyumuz çoğaldı, şükürler olsun" dedi.
Sefa Akın ise bir süre önce nehrin kuru olduğunu ifade ederek, "Bir ay öncesine kadar kuruydu. Baraj doluluk oranı neredeyse yüzde 90'a vardı. Seyhan Nehri coştu. Tarihinde nadir olaylardan bir tanesi. Bu hali çok güzel" diye konuştu.
Serkan Akbulut da yağışların bereket getirdiğini belirterek, "Bu sene bereket ve bolluk var. Ama bunun önleminin alınması lazım. Yeni barajlar gerekiyor. Bir yıllık yağmur neredeyse 4 günde yağdı. Bereketli bir sene olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.