Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen programda, Osmanlı geleneği olan Enderun usulü teravih namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı. Başkan Mehmet Canpolat, Osmanlı döneminden kalma bu önemli geleneği yaşattıklarını vurguladı.
Geleneksel hale getirilen program kapsamında, ezan, kamet, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, kasideler ve dualarla icra edilen Enderun teravihi Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii'nde yeniden hayat buldu. Cumhur müezzinliği eşliğinde, beş ayrı makamda kılınan namazla cemaat derin bir manevi atmosfer yaşadı.
Teravih sonrası sahne alan Bestekar Mehmet Kemiksiz ve Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mustafa Akbaş, seslendirdikleri eserlerle dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Enderun hafızları Yunus Balcıoğlu, Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Hüseyin Akbulut da musiki icraları ve dualarıyla programa katkıda bulundu.
Programa, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, Adalet eski Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.
Program sonrası açıklama yapan Başkan Canpolat, Ramazan'ın Haliliye'de büyük bir maneviyat içinde geçtiğini belirterek, "Şanlıurfa'da, Haliliye'de Ramazan ayını bir başka güzellik ve maneviyat içinde yaşıyoruz. Haliliye Belediyesi olarak her Ramazan'da geleneksel hale getirdiğimiz Enderun usulü teravihi Mevlana Külliyesi Vakfı ile birlikte icra ettik. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan'ını tebrik ediyor, ibadetlerin kabul olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.