Suriye'nin Halep kentinde, Suriye ordusu ile terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında ilan edilen ateşkes sürerken, SDG'ye silah bırakması için yerel saatle 18.00'e kadar verilen süre doldu. Sivillerin tahliye çalışmaları ise devam ediyor.
Suriye basınında yer alan haberlere göre, SDG unsurları Halep'teki Şeyh Maksut Mahallesi'nden çıkmayı reddediyor ve çatışmayı sürdürmekte ısrar ediyor. Suriye resmi haber ajansı SANA, ordunun tahliye çalışmaları ve SDG'nin silah bırakması için verilen süreyi bu saate kadar uzattığını bildirmişti.
Suriye ordusu, Şeyh Maksut Mahallesi'nde terör örgütüne ait mevzilerin bulunduğu beş bölgenin vurulacağını açıkladı. Ordu söz konusu bölgelerin haritalarını paylaşırken, sivillere bu alanları boşaltma ve SDG unsurlarından uzaklaşma çağrısını tekrarladı.
Suriye Savunma Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, Halep'teki Şeyh Maksud, Eşrefiye ve Beni Zeyd mahallelerinde saat 03.00'ten itibaren ateşkes ilan edildiği duyurulmuştu. Bölgedeki silahlı grupların saat 03.00'ten itibaren bölgeyi terk etmeleri istenmiş, Elleyremun bölgesinde teslim olan SDG'li teröristleri almak üzere 20 otobüs Şeyh Maksud Mahallesi'ne gelmişti.