Tarih: 05.03.2026 14:25

Gürsu'da altyapı yenileniyor, taşkınlar önlenecek

Facebook Twitter Linked-in

Geleceğe Güçlü Bir Altyapı

Bursa'yı geleceğe güvenle taşımak için her alanda yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gürsu'da yürüttüğü çalışmalarla altyapıyı daha güçlü hale getiriyor.

Dört Mahallede Yoğun Çalışma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında 17 ilçede altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Bu çerçevede BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gürsu'nun Zafer, Kurtuluş, İstiklal ve Yenidoğan mahallelerinde aşırı yağışlarda yaşanan taşkınların önüne geçmek ve altyapıyı daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmaları yürütülüyor.

İlerleyen İmalat ve Tamamlanan Hatlar

Zafer, Kurtuluş ve İstiklal mahallelerinde çalışmalar devam ederken Yenidoğan Mahallesi'nde ise imalatın kısa süre içerisinde başlaması planlanıyor. Üç mahallede 800 metre kanalizasyon hattı yenilenirken, bin 350 metre yağmur suyu hattı imalatı tamamlandı. Çalışmalar sonunda bölgeye bin 700 metre yağmur suyu hattı ve 2 bin 700 metre kanalizasyon hattı kazandırılmış olacak.

Kesintisiz ve Sağlıklı Hizmet

Böylece, altyapı sistemleri daha kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlara hizmet verecek.

Vatandaş ve Esnaftan Teşekkür

Bölge esnafı ve mahalle sakinleri, uzun süredir yaşanan sorunların giderilmesi için duyarlılık göstererek kısa sürede çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti.

Önemli Bir İhtiyaç Karşılanıyor

Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet Dilber de gerçekleştirilen çalışmaların mahalle için önemli bir ihtiyacı karşıladığının altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB