Tarih: 04.01.2026 22:22

Akçakale Gümrük Kapısında Yakıt Deposunda 52 Uzun Namlulu Silah Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Yakıt Deposundaki Şüpheli Yoğunluk
Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapmaya çalışan A.B. plakalı bir kamyonu kontrol ederken, araçta şüpheli bir yoğunluk tespit etti. İncelemelerini derinleştiren ekipler, şüphenin odağına kamyonun yakıt deposunu aldı.

Depodan Çıkan Silahlar
Yakıt deposunu açan gümrük görevlileri, içeride ustaca gizlenmiş 52 adet uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 41 adet şarjör buldu. Kaçakçılık girişimi, ekiplerin dikkati ve teknik taramaları sayesinde başarıyla engellendi.

Sürücü Gözaltında, Soruşturma Sürüyor
Olayın ardından kamyon sürücüsü derhal gözaltına alındı. Akçakale Gümrük Muhafaza ekipleri, silahların menşei ve sevkiyat ağına yönelik kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde diğer bağlantıların da araştırıldığı bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB