Tarih: 02.01.2026 09:41

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi 6 Ayda 961 Kişiye Ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

Kapsamlı Hizmet ve Etkileyici Rakamlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te, eski Vinsan Kampüsü yerleşkesinde kurulan Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, 9 bin 609 metrekare alan üzerinde hizmet veriyor. 6 bin 176 metrekarelik kapalı alanıyla farklı yaş gruplarındaki özel gereksinimli bireylere bütüncül rehabilitasyon sunan merkez, açılışından bu yana geçen yaklaşık 6 aylık sürede toplam 961 kişiye ulaştı.

Erken Çocukluk Dönemine Odaklanan Destek

Merkez bünyesinde yürütülen 0-6 yaş grubu erken çocukluk dönemi programları kapsamında bugüne kadar 323 çocuğa eğitim desteği sağlandı. Halihazırda 287 çocuk, bireysel ve grup eğitimleri ile duyu bütünleme çalışmalarına devam ediyor. Bu süreçte ailelere yönelik bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri de veriliyor.

Yetişkinler İçin Mesleki Eğitim ve İstihdam Yolculuğu

Merkezde uygulanan programlar kapsamında 257 yetişkin birey; barista, mutfak, reyon görevlisi ve servis elemanı gibi çeşitli branşlarda mesleki eğitim aldı. Bu eğitimler, kariyer planlama, mülakat teknikleri ve EKPSS hazırlık kurslarıyla desteklenerek, özel gereksinimli bireylerin istihdama katılımı teşvik ediliyor.

Çok Yönlü Bir Rehabilitasyon Modeli

Toplam 381 bireyin aktif olarak faydalandığı merkezde; dil ve konuşma terapisi, fizyoterapi, hidroterapi ve "Sporda Ben de Varım" projesi kapsamında hareket eğitimleri gibi multidisipliner hizmetler sunuluyor. Hizmet modelinde aileyi merkeze alan bir sistem benimsenmiş olup, "Engelsiz Diyalog Ofisi" aracılığıyla ebeveyn ve kardeş destek programları yürütülüyor. Kuaförlükten bahçeciliğe kadar uzanan çok sayıda atölye ile bireylerin sosyal becerilerini geliştirmek hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB