Tarih: 31.12.2025 11:14

Gaziantep'te Yılbaşı Operasyonu: 140 Litre Sahte Alkol ve 39 Bin Litre Kaçak Viski Ele Geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

Geniş Çaplı Kaçakçılık Operasyonu

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık koordinasyonunda yılbaşı öncesi kaçakçılık ve sahte alkolle mücadeleye yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan çok sayıda kaçak ve sahte ürüne el konuldu.

Ele Geçirilen Yüksek Miktardaki Ürünler

Operasyonlarda 140 litre sahte alkol ve 39 bin 5 litre gümrük kaçağı viski ele geçirildi. Bunların yanı sıra, 4 bin 110 paket gümrük kaçağı sigara, 53 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 50 adet elektronik sigara, 34 adet gümrük kaçağı elektronik eşya, 10 adet gümrük kaçağı şarj aleti, 22 bin 680 adet makaron ve 15 kilogram gümrük kaçağı çay da operasyon kapsamında yakalandı.

Şüphelilere Yönelik Yasal Süreç

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli hakkında yasal işlemler başlatıldı. Yetkililer, yılbaşı döneminde artan bu tür kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB