Kağıthane Talatpaşa Mahallesi'nde, 6 Kasım Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında, 48 yaşındaki Savaş D. evinin önünde aracına binerek geri çıkış yapmak istedi. Ancak dengesini kaybederek sürücü kapısından yere düştü. Bu sırada hareket halindeki otomobil, sürücüsüz bir şekilde yol almaya devam etti.
Sürücüsüz kalan araç, kısa süre sonra yerdeki Savaş D.'ye çarparak onu duvara doğru sürükledi ve sıkıştırdı. Durumu fark eden mahalle sakinleri hemen yardımına koştu. Yaralı sürücü doğrulmaya çalışırken, geri vitesteki araç yeniden hareket ederek hem sürücüye hem de yardım etmeye gelen bir vatandaşa çarptı.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Savaş D.'ye ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı, ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün kalça kırığı ve ayaklarında yaralanma tespit edildi; hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Kaza sonucunda, seyir halindeki ve park halindeki iki araçta maddi hasar meydana geldi. Kaldırımdaki bir elektrik panosu da zarar gördü. Tüm bu film gibi anlar, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Mahalle sakinlerinden Veteriner Mustafa Pekgöz olayı şöyle anlattı: "Yan komşumuz otomatik vites aracını geri vitese alıp çıkarken konuşmak için kapıyı açtı. Bir ayağı dışarıdayken, frendeki diğer ayağı kaydı. Araç geri gitmeye başlayınca düştü ve önce ön tekerleğin altında kaldı. Araç park halindeki ve yoldaki araçlara çarptıktan sonra, sürücü toparlanmaya çalışırken bir kez daha üzerinden geçti. Araç ancak duvara çarparak durabildi. Duvar olmasa sonuç daha kötü olabilirdi. Kalçasında ciddi hasar oluştu ve yaklaşık bir buçuk ay evde tedavi gördü."