Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Saim Özakalın, ETSO yönetimi ve Genel Sekreteri ile birlikte Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Baruş'a yeni görevinde başarılar dilenirken, Erzurum'un ekonomik geleceğine dair kapsamlı bir görüşme gerçekleştirildi.
Görüşmede, şehrin sanayi kapasitesi ve altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ele alındı. 6. Bölge teşvikleri kapsamındaki 2. OSB'ye yatırımcılardan gelen yoğun talep dikkat çekti. Bölgenin cazip bir yatırım merkezi haline geldiği vurgulanırken, tarımsal üretimi sanayi ile bütünleştirecek Tarıma Dayalı İhtisas OSB çalışmaları da değerlendirildi.
Erzurum'un ticari potansiyeli ve ulaştırma projelerinin önemi masaya yatırıldı. Şehrin 7 gümrük kapısına bağlantısı ve Zengezur Koridoru gibi bölgesel projeler detaylandırıldı. Karadeniz limanlarına doğrudan erişim sağlayacak ulaşım ağlarının, Erzurum'u önemli bir lojistik merkezi konumuna taşıdığı ifade edildi.
Toplantıda ayrıca, Palandöken merkezli kış turizminin ve modern tesislerin otel, restoran ve hizmet sektörlerine sağladığı ekonomik hareketlilik konuşuldu. Erzurum'un tarım ve hayvancılıktaki güçlü üretim kapasitesinin yanı sıra, 100 bini aşkın üniversite öğrencisinin şehrin sosyo-kültürel yapısına ve piyasa canlılığına olan olumlu etkileri üzerinde duruldu.
Vali Aydın Baruş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ETSO Başkanı Saim Özakalın ve heyetine teşekkür etti. Görüşme, Erzurum'un kalkınması için kurumlar arası iş birliğinin süreceği vurgusuyla sona erdi.