Tarih: 13.01.2026 00:51

Elazığ'da Kar Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Kar Uyarısı ve Alınan Tedbir

Elazığ Valiliği, 13 Ocak 2026 Salı günü için beklenen yoğun kar yağışı ve ulaşımda oluşabilecek buzlanma riskini öne sürerek önemli bir karar aldı. Vatandaşların ve öğrencilerin mağdur olmaması için il merkezinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.


Hangi Kurumlar Etkilendi?

Bu karar, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı tüm eğitim kurumlarını ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kurslarını kapsıyor. İlçelerdeki durumun ise ilçe kaymakamlıkları tarafından ayrıca değerlendirileceği açıklandı.


Personel İçin Özel Düzenlemeler

Kamu kurumlarında görev yapan malul, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak. Ayrıca, anne ve babası çalışan anaokulu ve kreş öğrencisi bulunan personel ile engelli çocuğu olan personelden birine de idari izin hakkı tanındı.


Kesintisiz Hizmet Veren Birimler

Alınan tedbirin istisnaları da bulunuyor. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimlerdeki personelin durumu, hizmetin kesintisiz sürdürülmesi gerekliliği nedeniyle ilgili birim amirlerince değerlendirilecek.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB