Tarih: 17.02.2026 08:24

Diyarbakır'da narkotik operasyonu: 33 tutuklama

Facebook Twitter Linked-in

Kapsamlı Bir Haftalık Mücadele

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8-15 Şubat tarihleri arasında uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını engellemeye yönelik kapsamlı operasyonlar düzenledi. Bir hafta süren bu yoğun çalışmalar, önemli sonuçların alınmasını sağladı.

Ele Geçirilen Büyük Miktarlar

Operasyonlar neticesinde çok çeşitli ve büyük miktarlarda uyuşturucu madde ve malzeme ele geçirildi. Bunlar arasında 10 kilo 234 gram esrar ve türevleri, 313 gram kokain, 232 gram metamfetamin, 2 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ve 45 bin 464 adet sentetik ecza maddesi bulunuyor. Ayrıca, 1 adet hassas terazi, 1 adet payp/aparat, 2 adet tabanca, 2 adet şarjör, 54 adet fişek ve 299 kilo 150 gram kıyılmış tütün de operasyonlarda yakalandı.

Şüphelilere Yapılan İşlemler

Operasyonlar kapsamında toplam 110 şüpheli şahsa işlem yapıldı. Yakalanan bu şüphelilerden 33'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Kararlı Mücadele Vurgusu

Emniyet yetkilileri, uyuşturucu ile mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. Toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bu suç unsurlarına karşı operasyon ve çalışmaların aralıksız devam edeceği bir kez daha vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB