Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşımın kesintisiz sağlanması için karla mücadele çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdü. Geçen haftaki kar yağışı, Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Kulp, Lice, Ergani, Silvan, Bismil, Çınar, Eğil, Çüngüş, Çermik, Dicle, Kocaköy, Hani ve Hazro ilçelerine bağlı birçok kırsal mahalle yolunun kapanmasına neden oldu.
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde ve ulaşımın sık sık kesintiye uğradığı bölgelerde kar küreme ve yol açma çalışmalarını eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Bu çabalar, mahalle sakinlerinin temel ihtiyaçlara ve hizmetlere erişimini sağlamayı hedefledi.
Yapılan çalışmalar sonucunda, her ilçede açılan yol kilometreleri şu şekilde gerçekleşti: Bağlar'da 72,5, Kayapınar'da 22, Sur'da 74, Yenişehir'de 10,7, Kulp'ta 475, Lice'de 85,8, Ergani'de 187, Silvan'da 251,5, Bismil'de 70, Çınar'da 128,5, Eğil'de 170, Çüngüş'te 230, Çermik'te 434,5, Dicle'de 139, Kocaköy'de 26,4, Hani'de 187 ve Hazro'da 58,8 kilometre.
Kent genelinde 17 ilçede toplamda 2 bin 622,7 kilometre kırsal mahalle yolu yeniden ulaşıma açıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapalı kalan diğer yolları açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.