Tarih: 24.02.2026 10:51

Diyarbakır'da 104 aranan şahıs operasyonla yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Geniş Çaplı Asayiş Operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinesinde ilçe jandarma komutanlıkları ile gerçekleştirilen bu çalışmada, asayiş ve diğer suçlardan aranan şahıslar hedef alındı.

Çeşitli Suçlardan Arananlar

Operasyonlarda, aralarında kasten öldürme, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, hırsızlık, gece vakti silah ile yağma, ruhsatsız silah ve mermileri taşıma veya bulundurma suçlarından aranan kişilerin de bulunduğu toplam 104 şahıs yakalandı. Yakalananların ceza profili dikkat çekici: 10-20 yıl arası hapis cezası kesinleşmiş 11 kişi, 5-10 yıl arası 13 kişi, 2-5 yıl arası 48 kişi ve 2 yıl altı cezası bulunan 32 kişi operasyon neticesinde ele geçirildi.

Adli Süreç Başlatıldı

Yakalanan 104 kişi, suçlamalar ve kesinleşmiş cezaları doğrultusunda ilgili adli makamlara sevk edildi. Operasyon, bölgedeki asayiş olaylarının önlenmesi ve hukuk sisteminin işleyişine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB