Tarih: 25.12.2025 16:20

Diyarbakır’da 11’inci Yargı Paketi Heyecanı: Aileler Cezaevi Önünde Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Düzenleme ile Erken Tahliye
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilerek yasalaşan 11'inci yargı paketi, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde heyecan yarattı. Paketle birlikte, 31 Temmuz 2023 ve öncesinde işlenen suçlardan hüküm giyenler, denetimli serbestlik haklarından üç yıl erken faydalanabilecek. İlk etapta yaklaşık 50 bin kişinin tahliye edilmesi öngörülüyor. Ancak terör ve örgütlü suçlar, aile fertlerine veya engellilere yönelik cinayetler, cinsel saldırı-istismar ve deprem sonucu meydana gelen öldürme suçlarında bu hak uygulanmayacak.

Cezaevi Önünde Bekleyiş
Paketin yasalaşmasının ardından, Diyarbakır Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde cezasını çeken hükümlülerin yakınları, cezaevi önüne gelmeye başladı. Haktan yararlanacak olan hükümlülerin aileleri, yakınlarının çıkışını büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla bekliyor. Polis ekipleri ise cezaevi etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ailelerin Mutluluğu
Kampüs önünde yakınının çıkmasını bekleyen Sultan Agar, duygularını şöyle ifade etti: "Eltimin gelini için geldik. 4 senedir cezaevindeydi. Bize çok mutlu bir haber verdiler. Allah onlardan razı olsun. 11'inci yargı paketini çıkaranlara teşekkür ediyoruz. Cezaevi önüne geldik, tahliyesini bekliyoruz, çok mutluyuz. Bu kadar erken olacağını bilmiyorduk. Bugün kandil, bu haber de bize mutluluk getirdi."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB