Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi içerisinden çevredeki köylere ulaşım sağlayan yolun rektörlük tarafından kapatılması protesto edildi. Güvenlik gerekçesiyle alınan bu karar, köy sakinlerinden birinin çarpıcı bir eylemine yol açtı.
Çatıdaki Çaresizlik
Köy sakinlerinden Yasin B., yolun kapatılmasına tepki olarak Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi binasının çatısına çıktı ve intihar girişiminde bulundu. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin İkna Mücadelesi
İtfaiye ekipleri, olası bir düşüşe karşı branda açarak acil güvenlik önlemleri aldı. Ardından başlayan uzun ikna çalışmaları sonucunda, şahıs çatıdan gönüllü olarak indirilmeyi kabul etti. İbrahim B. olay yerinden sağlık kontrolü için alındı.
Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından ayrıntılı bir inceleme ve soruşturma süreci başlatıldı. Yolun kapatılma gerekçeleri ve sonrasında yaşananlar araştırılıyor.