Tarih: 02.01.2026 16:49

Derecik'te Yoğun Kar Yağışı Ahır Çatısını Çökertti

Facebook Twitter Linked-in

Karın Ağırlığına Dayanamadı

Hakkâri'nin Derecik ilçesine bağlı Gelişen köyünün Aralık mezrasında etkili olan yoğun kar yağışı, bir ahırın çatısının çökmesine neden oldu. Edinilen bilgilere göre, ahırın çatısı karın ağırlığına dayanamayarak sabah saatlerinde çöktü.

Köylüler Harekete Geçti

Olay sırasında ahırda bulunan hayvanlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, köy sakinleri kendi imkânlarıyla enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Bölgedeki zorlu hava koşulları çalışmaları etkileyen bir faktör olarak öne çıkıyor.

Yetkililerden Kritik Uyarı

Yetkililer, bölgede kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını ve benzer risklerin diğer yapılarda da bulunduğunu belirtti. Özellikle eski ve bakımsız yapıların çatılarını düzenli olarak temizlemeleri ve dikkatli olmaları yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB