Çorum Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Tekne Orucu İftar Programı'nda yüzlerce çocuk, öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açarak unutulmaz bir Ramazan coşkusu yaşadı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe 6-10 yaş arası çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Ramazan'ın coşkusunu en derinden yüreği temiz olan yavrularımız yaşıyor" dedi. Başkan Aşgın, tam gün oruca geçmeden önce çocukları bu ibadete alıştırmak istediklerini belirterek, tekne orucunun pedagojik açıdan uygun ve geçmişten gelen güzel bir yöntem olduğunu vurguladı.
Başkan Aşgın, bu uygulamayı geleneksel hale getirdiklerini ve her yıl Ramazan'ın bir gününde çocukları iftar sofrasında ağırladıklarını söyledi. Ezanla iftar açmanın huşusunu ve güzelliğini çocuklara yaşatmak istediklerini ifade eden Aşgın, velilerin de bu heyecana ortak olduğunu ve çocukların mutluluğunun tüm şehre yayıldığını kaydetti.
Programda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu, iftarın ardından ise düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendiler.