Tarih: 06.03.2026 00:07

Özel: "160 Kız Çocuğu İlk Günden Öldü"

Facebook Twitter Linked-in

Haymana'da Sosyal Yardım Mutluluğu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Haymana Belediyesi'nin iftar programında konuştu. Özel, ilçedeki 27 bin 300 çiftçiye 111 milyon lira, 3 bin haneye ise 44 milyon liralık sosyal destek sağlandığını belirtti. Her gün 110 haneye ücretsiz ekmek dağıtıldığını, 1416 emekli hanesine 34.2 milyon lira destek verildiğini ve 650 hanenin doğalgaz, 2 bin 260 hanenin de kömür ihtiyacının karşılandığını ifade etti. Ayrıca 461 gencin sınavlara hazırlanmasının üstlenildiğini ve 26 bin nüfuslu Haymana'ya toplamda 200 milyon liralık sosyal yardım yapıldığını vurguladı.

Dünyaya Barış Getirmesi Dileği

Özel, Ramazan ayının ortasında olduğumuzu hatırlatarak, bu ayın dünyaya barış getirmesini dilediklerini söyledi. Konuşmasında Gazze'deki duruma değinen Özel, "Filistin'deki 71 bin Gazzeli'nin ölümünden sorumlu Netanyahu'yla, dünyanın öbür ucundan çıkıp buraları karıştıran Trump İran'a bombalar atıyor" dedi.

Çocuk Ölümlerine Yürek Burkan Vurgu

Özgür Özel, İran'daki saldırılara ilişkin çarpıcı bir açıklama yaparak, "Maalesef 160 tane kız çocuğu daha ilk günden öldü" ifadelerini kullandı. Bu sözleriyle bölgedeki insani trajedinin boyutuna dikkat çekti.

Programa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ile partililer ve vatandaşlar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB