Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu, Çakabey Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Mevcut başkan Osman Rakıp Köfüncü'nün dördüncü kez başkanlığa seçildiği genel kurula Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Toplantıda birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.
Divan başkanlığını Hulusi Demir'in yürüttüğü genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço ve gelir-gider tabloları görüşüldü. Tüm raporlar oy birliğiyle kabul edilirken, yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.
Genel kurulda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, genel kurulların demokrasinin temel taşları olduğunu vurguladı. Belediye olarak esnaf odalarıyla uyum içinde çalışmaya önem verdiklerini belirten Denizli, Alaçatı'dan sonra Çeşme merkezinde İnkılap Caddesi, Uzun Sokak, Balıkçılar ve Terziler Sokağı'nda kentsel tasarım uygulamalarının başlayacağını ifade etti. "Kazanan Çeşme olsun" diyerek tarafsız duruşunu yineledi.
Başkan adayları Erman Tınaz ve İbrahim Günen, projelerini üyelere anlattı. Tınaz, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışından bahsederken, Günen ise online ödeme sistemi, ücretsiz hukuki danışmanlık ve Çeşme Sanayi Sitesi projesi gibi vaatlerini paylaştı.
Mevcut başkan Osman Rakıp Köfüncü, görev süresinde şeffaflığa ve hesap verebilirliğe önem verdiklerini vurguladı. Esnafın kamu kurumlarındaki sorunlarında her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Köfüncü, odayı Türkiye genelinde üst sıralara taşıdıklarını ve bu teşkilata 20 yılını "namus ve şerefle" verdiğini dile getirdi.
Yapılan oylamada 924 geçerli oy kullanıldı. Osman Rakıp Köfüncü 457 oy alarak başkanlığa dördüncü kez seçilirken, Erman Tınaz 351, İbrahim Günen ise 116 oy aldı. Yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi.