Tarih: 26.12.2025 14:27

Şanlıurfa'da Trafik Rahatlıyor: Abdulkadir Yüksel Bulvarı Çift Yönlü Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Trafiğe Çözüm: Bariyerler Kaldırıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde artan araç yoğunluğunu azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla Seyrantepe Mahallesi Abdulkadir Yüksel Bulvarı'nda önemli bir yol düzenlemesini hayata geçirdi. Yapılan incelemelerde, özellikle yoğun saatlerde trafik akışının yavaşladığı ve acil müdahale araçlarının ulaşımında aksamalar yaşandığı belirlendi.

Yol Çift Yönlü Hale Getirildi

Ekiplerin değerlendirmeleri sonucunda bulvarda yeniden düzenleme yapılmasına karar verildi. Çalışmalar kapsamında beton bariyerler kaldırılarak daha önce kapalı olan şerit uygulaması sona erdirildi ve yol gidiş-geliş olarak trafiğe açıldı. Bu düzenleme ile trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

Kapsamlı Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Altyapı kazıları nedeniyle bozulan yol sökülerek, yaklaşık 1 kilometrelik kesimde asfaltlama çalışmalarına başlandı. İmar genişliği 30 metre olan bulvarda yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ulaşımın daha güvenli, akıcı ve konforlu hale gelmesi bekleniyor.

Mahalle İçi Sokaklarda da Çalışma

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, aynı bölgedeki Seyrantepe Mahallesi 8220. sokakta da asfalt serim çalışmalarına başladı. Bu çalışmaların da mahalle sakinlerinin ulaşım konforuna katkı sağlaması öngörülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB