Tarih: 27.12.2025 13:00

Bitlis'te Kar Yağışı 180 Köy Yolunu Kapattı

Facebook Twitter Linked-in

Kar Kent Hayatını Olumsuz Etkiledi

Bitlis'te gece saatlerinde başlayan ve sabah da etkisini sürdüren kar yağışı, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde bu rakam 30 santimetreyi buldu. Dün gece başlayan yağış, Bitlis kent merkezini beyaza bürüdü.


Belediye Ekipleri Harekete Geçti

Kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri, mahalle aralarında iş makinalarıyla karla mücadele çalışmalarına başladı. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı sonrası 180 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.


70 İş Makinesi ile Mücadele

Kapanan köy yollarının açılması için 10 ayrı şantiyede bulunan 70 iş makinesi ve 90 personelle karla mücadele çalışması başlatıldı. Ekipler, ulaşımın normale dönmesi için yoğun mesai harcıyor.


Meteorolojiden Uyarı Geldi

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkili olacağını bildirdi. Kar yağışı sonrası oluşabilecek buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.


Sürücülere Önemli Tavsiyeler

Yetkililer, özellikle yağışlı havalarda sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını önerdi. Mecbur kalmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması tavsiye edildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB