Tarih: 02.01.2026 13:56

Bitlis'te kar yağışı: 294 köy yolu ulaşıma kapandı

Facebook Twitter Linked-in

Kara Gömülen Şehir

Bitlis'te bir haftadır aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Araçlar, tek katlı evler ve tabelalar adeta kara gömülürken, geçtiğimiz cumartesi başlayan yağış dün gece de etkisini sürdürdü. Sabah saatlerinde duran kar yağışının ardından vatandaşlar, araçlarını bulmak için uzun uğraşlar vermek zorunda kaldı.

Ölçümler ve Uyarılar

Kent merkezinde kar kalınlığı 179 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde bu rakam 2 metreyi aştı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgeyi terk ettiğini ancak soğuk havanın etkili olacağını açıkladı. Yetkililer, buzlanma ve soğuğa karşı vatandaşları uyarırken, eğimi fazla olan bölgelerde çığ riskine dikkat çekti ve bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmasını istedi.

Ulaşımda Büyük Aksama

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 294 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele çalışmaları için il özel idaresine ait 90 personel ve 72 iş makinesi seferber edildi.

Belediyenin Mücadelesi

Kent merkezinde kapanan mahalle yollarında çalışma yürüten Bitlis Belediyesi ekipleri ise ana arterleri açık tutmaya çalışıyor. 50 iş makinesi ve 70 personelle çalışmalarını sürdüren ekipler, karla kaplanan araçların etrafının açılarak görünür hale getirilmesi konusunda vatandaşları uyardı ve olası zararların önüne geçilmesini istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB