Diyarbakır'da binlerce yıllık geçmişe sahip surlara yazılan yazılar, vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Bu eylem, tarihe karşı büyük bir saygısızlık olarak değerlendiriliyor.
Yaklaşık 5 buçuk kilometrelik uzunluğuyla Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun ve geniş savunma duvarı olarak bilinen tarihi Diyarbakır surları, 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmış, 2015'te ise asıl listeye dahil edilmişti. Bu eşsiz yapıya kimliği belirsiz kişilerce tarih, kalp, çeşitli yazılar ve şekiller çizildi.
Vatandaşlar, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının geçmişten günümüze ulaştığını vurgulayarak, bu mirası en iyi şekilde koruyup geleceğe aktarmak zorunda olduklarını ifade etti. Surların mutlaka korunması gerektiği yönünde ortak bir çağrıda bulunuldu.