Tarih: 31.12.2025 18:57

Bingöl'de Kar Yağışı Nedeniyle Yollar Trafiğe Kapatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Kar ve Tipi Trafiği Felç Etti

Bingöl'de etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi, ildeki ana karayollarında ulaşımı olumsuz etkiledi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kritik güzergâhlarda trafik kısıtlamasına gidildi.

Hangi Yollar Kapandı?

Bingöl-Erzurum Devlet Yolunun Kervansaray Kavşağı ile Bingöl-Erzurum il sınırı arasını kapsayan 0-88 kilometrelik bölümü, saat 16.50 itibarıyla tır trafiğine kapatıldı. Aynı şekilde, Bingöl-Elazığ Yolu'nun 0-46 kilometreleri arası da geçici olarak ağır taşıt trafiğine kapatılan yollar arasında yer aldı.

İl Yollarında da Kapanma

Kar yağışından etkilenen bir diğer güzergâh ise Karlıova/Kargapazarı İl Yolu oldu. Bu yolun 0-9 kilometreleri arasındaki bölüm de saat 16.35'te tır trafiğine kapatıldı.

Çalışmalar ve Uyarılar Sürüyor

Ekipler, kapatılan tüm güzergâhlarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaya, zorunlu olmadıkça yola çıkmamaya ve resmi uyarıları takip etmeye çağırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB