Tarih: 30.12.2025 10:23

Bilecik’te Üreten Kadınlar Kitap Kulübünde Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Bilecik'te, Bilecik Belediyesi ile Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde üreten kadınlar kitap kulübü etkinliğinde bir araya geldi.

Yerel Demokrasi ve Toplumsal Katılım Vurgusu

Bilecik Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında katılımcılara yerel demokrasinin önemi, toplumsal katılımın artırılması ve kapsayıcı yönetim anlayışı hakkında bilgiler aktarıldı.

Kadınlar İçin Güvenli ve Kapsayıcı Bir Alan

Etkinlik ile kadınların okuma alışkanlıklarının desteklenmesi, düşünsel ve kültürel paylaşım alanlarının oluşturulması ve sosyalleşmelerinin teşvik edilmesi hedeflendi. Farklı yaş ve sosyo-ekonomik gruplardan kadınların katılım sağladığı kitap kulübü buluşmasıyla, kapsayıcı ve erişilebilir bir ortam sunulması amaçlanırken, yerel düzeyde aktif yurttaşlık bilincinin geliştirilmesine katkı sağlandı.

Kırılgan Gruplara Ulaşmak ve Yerel Yönetişim

Etkinlik kapsamında ayrıca toplumsal hayata katılımı sınırlı olan kırılgan gruplara ulaşılması, kadınların kendilerini ifade edebilecekleri güvenli alanların oluşturulması ve yerel yönetişim süreçlerine dolaylı katılımlarının desteklenmesi hedeflendi.

Belediye Başkanı'ndan Aktif Rol Vurgusu

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, "Kadınların sosyal, kültürel ve demokratik hayatta daha aktif rol almasını çok önemsiyoruz. Bu tür buluşmalarla hem dayanışmayı güçlendiriyor hem de yerel demokrasiyi birlikte büyütüyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB