İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde kurulan Ramazan etkinlik alanını ziyaret etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte alanı gezen Erdoğan, vatandaşlarla ateş başında sohbet etti ve sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Ramazan'ın birlik ve kardeşlik ikliminin hissedildiği programda samimi görüntüler yaşandı.
Konuşmasına Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Necmeddin Bilal Erdoğan, "Ramazan-ı Şerif bu sene çok daha farklı, çok daha keyifli geldi. Çocuklarımız sağ olsunlar, onlar Ramazan'ı şenlendirdi bu sene" dedi. Erdoğan, Ramazan'ın yılın en şerefli ve kıymetli ayı olduğunu ifade ederek, çocuklara bu ayı daha iyi yaşatma ve anlatma arzusunu dile getirdi.
Ramazan'ın bir muhasebe dönemi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, inancın daha iyi bir insan ve daha adil bir dünya inşa etmenin temelini oluşturduğunu vurguladı. Dünyadaki zulüm ve adaletsizliklere değinerek, Müslümanların tüm insanlık için sorumluluk taşıdığını belirtti. "Biz bu hayatı sadece kendimiz için yaşamayı düstur edinen insanlar olmadık" diyen Erdoğan, Ramazan'ın daha iyi bir insan olmak için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.
Gençlere seslenen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin sadece Türkiye için değil tüm dünya için örnek teşkil ettiğini söyledi. "Cumhurbaşkanımız bize bir yol açtı. Bu milleti yeniden özgüvene kavuşturdu" diyen Bilal Erdoğan, gençliğin Cumhurbaşkanı'nın açtığı yolda Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için çok çalışması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayat hikâyesinin ve başarısının iyi öğrenilip örnek alınması gerektiğini vurgulayarak, "Bakın Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye için değil, bütün dünya için örnek bir lider" ifadelerini kullandı.
Program sonunda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Necmeddin Bilal Erdoğan, İstanbul İl Teşkilatı'na Ramazan etkinlikleri için teşekkür etti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde kurulan Ramazan alanında her akşam söyleşiler, kültür-sanat etkinlikleri ve çeşitli buluşmalarla İstanbullular bir araya gelmeye devam ediyor.