Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Erenler ilçesinde bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Program sonrasında açıklamalarda bulunan Destici, İsrail-İran arasındaki gerilime ilişkin görüşlerini paylaştı.
Destici, İran'ın nefsi müdafaa içinde olduğunu savunarak, "Biz Amerikan saldırganlığını da İsrail saldırganlığını da kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. İsrail'in bombalarla 168 kız çocuğunu öldürdüğünü belirten Destici, "İşledikleri açık bir savaş suçudur ve mutlaka Trump da Netanyahu da hem Gazze'deki soykırım için hem de bu saldırılar için yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Destici, bu isimlerin yargılanmaması halinde Birleşmiş Milletler'in dünya barışını koruyamayacağını savundu. Genel Sekreter'i cesaretsizlikle eleştirerek, "Dünya barışını savunacak, kim haksızlık yapıyorsa onun karşısında duracak ama bugün maalesef böyle şeyler yok" dedi.
Destici, İran'a yönelik uyarılarını da sıraladı. Azerbaycan'ın Nahçıvan bölgesinde gerçekleşen 4 drone saldırısına dikkat çekerek, "İran, şayet bu dronları kendisi atmadıysa bunu ispatını yapmalıdır" dedi. Azerbaycan'ın yanında olduklarını vurgularken, İran'ın da bir Müslüman ülke olduğunu ve oradakilerin kardeşleri olduğunu ekledi.
Destici, Türkiye'nin sağduyulu bir politika izlediğini belirterek, "Türkiye şu ana kadar sağ duyu sahibi olarak ABD ve İsrail saldırılarını kınamıştır ama ortamı germekten uzak durmuştur" diye konuştu. Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın yoğun diplomatik temaslarını anlatan Destici, Türkiye'nin amacının bölge istikrarı olduğunu vurguladı.
Destici, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Biz esasen bölgede ABD'yi de İsrail'i de istemiyoruz. İsrail gitmeden de bu bölgenin huzura ermesi mümkün değildir."