Tarih: 17.09.2025 08:19

Bayburt’ta ehliyetsiz sürücü engelli vatandaşa çarpıp kaçtı: "Sadece ben değil, insanlık ve vicdan da yaralandı"

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt'ta akülü aracıyla yolun karşısına geçmeye çalışan engelli bir vatandaşa motosiklet çarptı. Ehliyetsiz sürücü olay yerinden kaçarken, kazada yaralanan vatandaş, motosikletlinin kaçmasına tepki göstererek, "Sadece ben değil, o gün vicdan da yaralandı" dedi.
Olay, Genç Osman Mahallesi Akşemseddin Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Arkadaşıyla buluştuktan sonra evine doğru giden engelli vatandaş Engin Demir'e, karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı sırada hızla gelen ve ehliyetsiz olduğu öğrenilen bir motosiklet kullanıcısı çarpmıştı. Birkaç gün önce yaşanan kaza anının yeni görüntüleri ortaya çıktı, o anlar çevredeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerasına yansıdı.
Emniyet kemerinin takılı olması sayesinde kazayı ufak sıyrıklarla atlatan Demir, çarpmanın etkisiyle sol tarafının üzerine düştü, kafasını yere çarptı. Çevreden geçen vatandaşlar Demir'in yardımına koşarken, motosiklet sürücüsü yerde acı içinde yatan Demir'e kısa süre bakıp hızla kaza yerinden kaçtı.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Bayburt Devlet Hastanesine kaldırılan Demir'e gerekli müdahaleler yapıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Demir, iyileşme sürecinin devam ettiğini söyledi.

"Vicdanlar da yaralandı"
Yaşanan kazadan sonra en çok sürücünün kaçmasına üzüldüğünü belirten, Demir, "Sürücü olayın ardından kaçmayıp yardımcı olsaydı, insanlığın değerlerinden bir şey kaybetmediğini bize göstermiş olurdu" diyerek, "Motosiklet kullanıcısının çarpması sonucu yere düştüm ve sürücü olay yerinden kaçtı. O sırada orada bulunan vatandaşlar yardıma koştu. Olay yerine gelen polis, sağlık ekipleri eşliğinde hastaneye götürüldüm. Kafamda açılma vardı, tedavim yapıldı. Şu anda iyileşme sürecindeyim. Kaza anında sürücü kaçtı o gün sadece ben değil, insanlık ve vicdan da yaralandı" ifadelerini kullandı.
Her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Demir,, gündelik hayatta engelli bireylere karşı duyarlı olunması gerektiğinin altını çizerek, "Hepimiz bir gün engelli konumuna düşebiliriz. Bunu bilerek sağduyulu, hoşgörülü ve insanlara daha duyarlı olarak yaşamımızı sürdürmeliyiz. Hayat, bu şekilde hepimiz için çok daha güzel olur" şeklinde konuştu.
Öte yandan kazanın ardından çalışma başlatan Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ehliyetsiz motosiklet sürücüsünü kısa sürede yakaladı. Sürücüye, para cezası uygulanırken, Demir'in şikayetçi olduğu öğrenildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB